Kenttien käyttö

Ruskon Kunta vastaa kentän ylläpidosta valmistajien ohjeiden mukaisesti ja päättää kentän avaamisesta (keväällä) ja sulkemisesta (talvella). Kunta avaa kentän kevään huoltotöiden jälkeen (harjaus + rouheen lisälevitys + maalien avaaminen).

KHT:n vieressä olevassa taulussa on annettu toimintaohjeita kentälle. Roskaaminen on kiellettyä kentällä. Erityisesti purukumi suussa on kiellettyä mennä kentälle, koska sitä on mahdotonta saada irti juoksuradalta ja tekonurmelta. Samoin kiellettyä on maata ja kiipeillä maaliverkoissa.

Maalit

Ruskon kunta vastaa kentän maaleista ja maaliverkoista (poislukien 3x2 maalit). FC Ruskon Pallo vastaa 3x2 m maaleista ja niiden maaliverkoista. Maalien siirtely pyörien kanssa !

Harjoittelu talvella

Keinonurmalla saa harjoitella talvella, jos se ei ole lumessa tai jäässä.

Lumen poistaminen kentältä

Kentän pinnalta ei saa koneellisesti poistaa lunta. Jos lunta poistetaan kentän pinnalta (esim lumikola), niin sinne tulee jättää n. 5 cm kerros suojaamaan keinonurmea.

Vuorot (kts. RP-pelit -periaate)

Yleisurheilijoiden vuoron aikana kentällä ei harjoittele yksikään FC Ruskon Pallon joukkueista. Tällöin joukkueet harjoittelevat hiekalla tai luonnon nurmikentällä Ruskotalon edessä.

Kun joukkueella on merkitty harjoitusvuoro kentälle, niin joukkueen toimihenkilöillä on oikeus poistaa muut henkilöt omalta harjoittelualueeltaan (poikkeus sarjapelit).

Sarjapelit

Sarjapelit pyritään sijoittamaan mahdollisuuksien mukaisesti keinonurmelle - periaatteella vanhimpien pelit etusijalla. Poikkeuksena 5vs5 sarjapelit, jotka pelataan hiekalla. Kun sarjapeli on merkitty keinonurmelle, niin muut joukkueet siirtyvät hiekalle treenamaan. Sarjapelit löytyvät RP:n seurakalenterista.

Harjoituspelit

Harjoituspelit joukkueet sopivat keskenään, missä ne pelataan (KN tai hiekka). Sovitut harjotuspelit joukkeet kirjaavat RP:n seurakalenteriin.

Yleisiä ohjeita joukkueille

Maalit ja puupenkit tulee siirtää kentän laidoille oman harjoitusvuoron loputtua. Samoin avatut portit laitetaan vuoron päätyttyä ketjun taakse lukkoon.

Valot KHT:lle

Valot KHT:lle saa laitettua päälle Ruskotalon puoleisesta lukollisesta valokytkin rasiasta. Ensin laitetaan toinen kytkin päälle ja odotetaan että valot syttyvät kunnolla (n. 3-4 min). Vasta tämän jälkeen saa laittaa toisesta kytkimestä valot päälle. Valorasiaan on avaimet Hiidenvainion koulun väestösuojassa (VSS).

Hiekkakenttä

Ruskon kunta on lanannut kentän tarvittaessa ja vetänyt rajaviivat. Lanauksesta ja rajaviivoista voi sopia Rakennusmestari Markku Jessen-Juhlerin kanssa p. 050-5651921 Markku.Jessen-Juhler@rusko.fi. Hiekkakentän valot saa päälle FC RP:n varustekopin viereisestä olevasta valopylväästä (tähän avain löytyy FC RP:n hiekkakentän varustekopista).

3bold maalit

Väestösuojassa on muutamia matalia maaleja, joita joukkueet voivat käyttää pienpeleissä. Maalit tulee palauttaa aina käytön jälkeen paikoilleen. Maalit ovat kevytrakenteisia, joten käsitelkää niitä varoen - ne eivät kestä esim. istumista tai kovia laukaisuharjoituksia. Ko. 3bold maalit on tarkoitettu nappulajoukkueiden käyttöön.

KHT:n ilmoitustaulu

Kentän virallinen ilmoitustaulu on Hiidenvainion väestösuojan seinässä. Siihen on merkitty vakiovuorot. Samoin kentän vakiovuorot löytyvät Ruskon Kunnan sivuilta netistä. Ruskon pallon vuorot on päivitetty pelien osalta seurakalenteriin ja harjoitusten osalta vuorokalenteriin.

Avaimet (Ruskotalo; hiekkakentän koppi; KN; VSS)

Avainnippuja on yleensä 2 kpl / joukkue.

- avain 1: Ruskotalon kaappi nro 6 (=> edelleen avaimet kaappi 8 ja 10)

* lainatut tuotteet tulee palauttaa samaan kaappin takaisin treenien päätteeksi

* treeneissä rikkimenneistä tuotteista tiedotetaan sähköpostissa puheenjohtajalle

- avain 2: KHT:n pikkuportit

* voidaan avata esim. turnauksen ajaksi

* avaaja on vastuussa sulkemisesta

- avain 3: Hiekkakentän koppi (=> edelleen avaimet hiekkakentän valoihin)

* esm. buffet -myynti (avattava luukku varmistus, että pysyy ylhäällä !)

* avaaja on vastuussa sulkemisesta

* täällä on myös avaimet edelleen hiekkakentän valoihin

- avain 4: KHT:n VSS (VSS = Keinonurmen väestösuoja)

- avaimia hallinnoi Ruskon kunta => yhteydenotot kimmo.niemi(ä)rusko.fi

=> VSS:ssä on edelleen avain KHT valoihin (huom: kts erillisohje valojen sytyttämisestä)

- avain 5: KHT:n autoportin avain

- tätä ei jaella joukkueille vaan se on lainattavissa Ruskotalolta (tarve esim. maalien siirtäminen KHT <=> hiekka)

- avaimen lainasta tiedotetaan Ruskotaloa etukäteen

Huom: Portin avaaja on vastuussa sen sulkemisesta alkuperäiseen asentoon heti tapahtuman päätyttyä !

avain 6: KHT:n ilmoitustaulun avain

- 1 kpl FC Ruskon pallon puheenjohtajalla

Lopettavien FC Ruskon Pallon toimihenkilöiden tulee luovuttaa saadut avaimet takaisin joko ko. joukkueen toiselle henkilölle tai FC RP:n puheenjohtajalle. Luovutuksesta tulee aina tiedottaa seuran puheenjohtajaa.


   
Lisää uutisia
FC Ruskon Pallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat