Osallistujan ohje

Tenavaliiga tutustuttaa nappulat ja heidän vanhempansa jalkapalloon niin harrastuksena kuin liikunta- ja kasvatusmuotonakin. Leikit, pienimuotoiset harjoitteet sekä pelit opettavat lapsille ryhmässä liikkumisen alkeita. Tenavaliigan ohjaajina toimivat jalkapalloa Ruskon Pallossa jo joitakin vuosia harrastaneiden lasten vanhemmat. Tänä vuonna vuorossa on FC Ruskon Pallon PT15-joukkueen vanhemmat. Jokainen pelaaja saa liivin, johon kiinnitetään pelaajan oma nimi. Tenavaliigan ohjaajat tunnistaa neonvärisistä liiveistä. Tenavaliigan lopuksi pelaajat saavat osallistumisesta mitalit.

Tuo lapsesi Tenavaliigaan säännöllisesti niin usein kuin perheenne kesäohjelmaan suinkin sopii. Lapsi tottuu näin jalkapalloharrastuksen säännölliseen rytmiin ja oppii monipuolisesti alkeita eri jalkapallotaidoista. Varmista, että lapsellasi on asianmukainen jalkapalloon sopiva liikunnallinen ja sään mukaan valittu vaatetus ja varustus, johon kuuluvat esim. verryttelyasu, tossut, säärisuojat ja valmiiksi täytetty vesipullo. Saapukaa paikalle ajoissa, jotta ehditte valmistautua treenikuntoon (liivi).

Vanhemmat ovat tervetulleita jäämään kentän laidalle katsomaan Tenavaliigan pelejä ja leikkejä (2019 osallistuu vanhemman kanssa, tarvittaessa myös 2018). Kannustaminen tehdään aina positiivisessa hengessä ja varsinainen ohjaaminen jätetään Tenavaliigan järjestäjille. Leikin ja pelin tiimellyksessä voi aina sattua jokin vahinko. Järjestäjillä on mukanaan ensiapuvarusteita ja ensiaputaitoinen ohjaaja on aina läsnä Tenavaliigassa. Järjestäjien hoivasta huolimatta lapsella voi olla paha mieli haaverin johdosta ja läheistä aikuista kaivataan tällöin lohduttamaan. Ellemme tavoita sinua kentän laidalta, varmistathan, että saamme sinuun tarvittaessa yhteyden Tenavaliigan aikana. Kaikki lapset ovat vakuutettuja Suomen Palloliiton Pelipassivakuutuksella Tenavaliigaa harrastaessaan. Jos mahdollista haaveria pitää vielä ensiavun jälkeen hoitaa lääkärillä, kysy tarkempaa tietoa tenavaliigan järjestäjiltä (Katja Nurminen 050 3434 330 )

Tenavaliigan pohjalta perustetaan uusi nuorimman ikäluokan joukkue. Tänä vuonna perustetaan 2018 syntyneiden joukkue. Vanhempien vapaaehtoistyö joukkueen perustamiseksi ja pyörittämiseksi on koko toiminnan peruspilari. Myös vanhemmat joukkueet ottavat mielellään Tenavaliigasta vahvistuksia riveihinsä.

Tästä ilmoittautumaan